انواع و عصاره گیری نرگس
برای به دست آوردن اسانس گل نرگس، قبل از اینکه استخراج با حلال های فرار مورد استفاده قرار بگیره، گونه های مختلفی از نرگس در عطرسازی استفاده میشه که ممکنه باعث کمی سردرگمی باشه.
سه گونه ی Narcissus tazetta، Narcissus poeticus و Narcissus jonquilla مهمترین ها هستند که خصوصا مورد آخر – همون نرگس وحشی – در کل به صورت جداگانه و ویژه ای مورد توجه عطرسازهاست. من به طور خلاصه توضیحات مربوط به هر کدوم از این سه نوع نرگس رو در عکس های زیر آوردم. در این عکس ها به مهمترین ترکیبات تاثیرگذار در شکل گیری رایحه ی این گل اشاره شده.
همونطور که میبینید چند مولکول معطر مشترک و تعدادی هم مولکول معطر متفاوت دارند. همین هم باعث میشه پروفایل بویاییشون تا حدی مشابه اما در کل، نسبت به هم متفاوت باشه. جالبه بدونید همونطور که کمی بالاتر در نقاشی شفیع عباسی دیده میشه، بیشترین نوعی از گل نرگس که در ایران رشد میکنه Narcissus tazetta هست.
نرگس گلی با کاراکتر قوی و پیچیده ست که جنبه های بویایی مختلفی از خودش نشون میده. چه در کنار سایر گل ها قرار بگیره یا در یک کولون، حس تر و تازگی و سبز رو پی ریزی میکنه و به همون میزان، در عطرهای تیره و سنگین، بُعد حیوانی خودشو بروز میده. در تصویر زیر شما به صورت خلاصه عطرهای نرگسی برجسته رو بر حسب کاراکتر بویایی که دارند میتونید دنبال کنید. و در ادامه، تعدادی از اون ها رو که رایحه ی این خُنیاگرِ جذاب در اون ها جلوه گر هست، با هم بررسی می کنیم.
برای وضوح بیشتر، لطفا تصویر رو با راست کلیک در صفحه ای جداگانه باز کنید.